Effect of White Rice Substitution with Sorghum Rice on Beta Cell Function and Insulin Resistance in Prediabetes
Contenido principal del artículo
Resumen
Background: Decrease in the function of beta cells and insulin resistance (IR) is found in prediabetes. Sorghum rice is a staple food substitute for white rice which has low GI and GL, high fiber, rich in polyphenols which can improve IR and beta cell function. This study aims to analyze the effect of sorghum rice on beta cell function and IR in prediabetes.
Descargas
Los datos de descargas todavía no están disponibles.
Detalles del artículo
Cómo citar
Rahardjo, T. ., Adi Soelistijo, S. ., & Wibisono Mudjanarko, S. . (2023). Effect of White Rice Substitution with Sorghum Rice on Beta Cell Function and Insulin Resistance in Prediabetes. Gaceta Médica De Caracas, 131(S2). Recuperado a partir de http://caelum.ucv.ve/ojs/index.php/rev_gmc/article/view/26143
Número
Sección
ARTÍCULOS ORIGINALES
Esta obra está bajo una licencia internacional Creative Commons Atribución-NoComercial 4.0.